Měsíc: Srpen 2024

Angličtina od první třídy nezvýší jazykovou úroveň deváťáků z A2 na B1​

Od Tomáš Smékal

Padá mnoho otázek, z nichž všechny jsou oprávněné. Jaká bude hodinová dotace angličtiny jako předmětu v první třídě? V jak velkých skupinách se budou prvňáčci angličtinu učit? A jak jsou učitelé na tuto změnu připraveni po metodické stránce? Touha po jednoduchých odpovědích vede k jednoduchým řešením, která v dlouhodobém výhledu ke kvalitnějšímu vzdělání nepovedou.

Tereza Javornická nastupuje na pozici Academic Director

Od Tomáš Smékal

Tereza Javornická nastupuje na pozici Academic Director a střídá tak Bibianu Machátovou, která byla po mnoho let tváří jazykových škol James Cook Languages a Jipka. Jak vnímá tuto výzvu? Jaké novinky připravuje? A jak se staví k současným trendům v jazykovém vzdělávání? Seznamte se s novou osobností v top managementu EDUA Group.

Pozor na podvodné jazykové kurzy

Od Tomáš Smékal

Podvody na internetu nejsou žádnou novinkou, ale jejich sofistikovanost se s rozvojem umělé inteligence stále zvyšuje. Tento znepokojivý trend potvrzují i nedávné zprávy o podvodných jazykových kurzech, které jsou zacílené na české ženy ve středním a starším věku. Přinášíme vám tipy, jak si vybrat spolehlivou jazykovou školu.